Meteen naar de inhoud

GEEN SIGAAR UIT EIGEN, TOCH AL SLECHT GEVULDE DOOS!

Het Platform zegt Nee tegen de op dit moment voorgestelde Levensfaseregeling, waarover de afdeling Den Haag van de ACP ook negatief aan het hoofdbestuur heeft geadviseerd. Wij willen een goede regeling voor iedereen, ongeacht leeftijd. We doen werk onder verzwarende omstandigheden. Fysiek, maar vooral ook qua geestelijke belasting. Wij dienen allemaal op dezelfde wijze hiervoor gewaardeerd te worden door de Overheid.

Met het in december vorige jaar online plaatsen van de petitie “No man left behind” hebben we een snaar geraakt. Binnen korte tijd waren er meer dan 10.000  steunbetuigingen en momenteel loopt de teller richting de 21.000.

Wij konden niet bevroeden dat wij met onze actie, later min of meer in één adem genoemd zouden worden met de vakbonden. Zoals jullie weten zijn wij geen vakbond, maar hebben wij wel een visie over diverse onderwerpen welke direct te maken hebben met de uitoefening van ons mooie vak. De visie die wij in de petitie hebben verwoord, is inmiddels al door bijna 21.000 mensen ondersteund.

De overeenkomst die onze werkgever en de politiebonden gesloten zouden hebben en die per 1 juli 2018 in werking zou moeten treden, lijkt erop neer te komen dat de nieuwe “oudedagsvoorziening” niet meer is dan een sigaar uit eigen doos en dat je de uren voor de dagen die je eerder zou willen stoppen met werken, zelf netto bij elkaar moet sparen. Vanuit de werkgever een schamele 50 uur per jaar op je saldo (tot max. 50 weken en alleen te gebruiken wanneer de belangen van de dienst zich daar niet tegen verzetten), maar ten koste van je salaris.

Eerder kwamen dergelijke regelingen tot stand, waarvan in de praktijk bleek dat het uiteindelijke rendement toch een ander karakter had, dan dat er was voorgespiegeld. Bovendien werden sommige van die regelingen door de bezuinigingsdrang van volgende Kabinetten, met hetzelfde gemak weer beëindigd.

In onze bovengenoemde petitie, pleiten wij voor een oudedagsvoorziening die past bij ons beroep met verzwarende werkomstandigheden. Wij willen een regeling waarbij dienders kunnen stoppen met werken op een leeftijd van maximaal 62 jaar. De vakbonden van brandweer, het  leger en ambulancepersoneel hebben dat wél vast kunnen houden, maar wij laten ons afschepen met een regeling die uitsluitend lijkt te zijn ingegeven door bezuinigingsdrang.

Wederom worden eerder verworven rechten in de etalage gezet en wordt er bekeken wat we daarvoor “terug kunnen kopen”. Dat betekent geen vooruitgang, nee het is een ordinaire uitruil van voorwaarden.

Wij zijn de dupe geworden van een jarenlang onjuist en kapotbezuinigd personeelsbeleid, waar het gaat om het anticiperen op de te verwachten uitstroom. Iedereen sprak over de vergrijzing van ons korps en iedereen wist dat er een moment zou komen dat er duizenden collega’s uit zouden stromen. De Kabinetten en onze organisatie schoven het willens en wetens voor zich uit en er werd niet op geacteerd. De diender gaat daar nu tol voor betalen.

De dienders zijn dat zat!

22 reacties op “GEEN SIGAAR UIT EIGEN, TOCH AL SLECHT GEVULDE DOOS!”

 1. Helemaal mee eens, ik adviseer iedereen om ‘nee’ te zeggen straks. Een schandalige regeling voor iedere leeftijdscategorie. Straks voor de jongeren tussen de 40 en de 50 jaar werken en dan maximaal 50 weken eerder mogen stoppen met werken inclusief je jaarvergoeding van dat moment, hoe krijg je het verzonnen als bonden om hiermee in zee te gaan. En voor de 55 plusser blijft alles zoals het is, behalve als je de 60 gepasseerd bent want dan vervalt de ITBF toelage en ga je er netto behoorlijk op achteruit. Ook een afspraak gemaakt in een tijd dat de zaken er anders voorstonden. De bonden hebben hier voor mijn gevoel geslapen en zich niet hard gemaakt dat als we langer door mogen werken, de ITBF toelage ook langer doorbetaald moet worden. RPU, alles leuk en aardig maar ook hier is de regeling alleen maar verslechterd, logisch dat er steeds minder gebruik van maken.

 2. Inmiddels 61 jaar en bijna 40 jaar in executieve dienst. Ik ben op. Door mijn karakter en de werkdruk voor de derde keer een burn out. Ik ga veel te lang door, meld me nooit ziek en wil alles perfect regelen. Ik trek dit niet meer en om nu werk te gaan doen wat ik niet leuk vind is geen optie. Ik heb uit pure ellende maximaal RPU genomen, maar dat kost een bak aan inkomen ( 615 euro pm ) want minder werken zou meer rust geven. Echt niet, want in de resterende tijd moet ik nu doen waar ik anders een fulltime baan voor had. Gevolg…
  ziekteverzuim in mijn district ruim 20 %, vacatures 11%, efficientiebezuiniging bijna 40 %. Dossiers liggen op stapels te wachten tot zij worden opgelegd. Ja het zou veiliger zijn, minder aangiftes? Broodje aap. Ik werk in het Centrum van Rotterdam, een district dat is samengevoegd met West. Bij elkaar het district met de hoogste werkdruk. Vb oud nieuw regeling in het hele land 500 arrestanten, in ons district 57 dus meer dan 10%. De verdachtenmonitor bewijst dit eveneens. Rustig weekend met 35 arrestanten??? Maar ja wel met 7 collega’s natuurlijk. Roofbouw? Ja ook dat. In 2016 zijn er 8 collega’s overleden die ik persoonlijk goed kende aan beroerte, herseninfarct en hartfalen, en kanker. Leeftijden tussen de 44 en 63 jaar! Ik wil daar niet bij op de lijst komen! Triest dat met mij zoveel collega’s zich niet gezien en gehoord voelen. Onze werkgever heeft jarenlang onze rechten aangetast en ons uitgemolken. Nu mogen we tot 67 jaar en een paar maanden doorwerken, idioot!
  Mijn moeder zegt altijd WE WORDEN WEL OUDER, MAAR NIET GEZOND OUDER
  Een waarheid als een koe, met de leeftijd stijgen ook de klachten. Hoe gezond je ook leeft.
  Een bezorgde diender,

 3. De peildatum van 1-7-2018 geldt niet alleen voor je leeftijd op die datum. Het geldt ook voor je arbeidscontracturen. Je aantal arbeidsuren die je op die dag hebt tellen voor je HELE carriere. Dus werkte je 30 jaar voltijd maar ga je op 30-6-2018 50% werken, dan worden je uren op 1-7-2018 berekend alsof je je hele carriere 50% hebt gewerkt.

  Overigens geldt dit andersom ook: heb je 30 jaar 50% gewerkt en ga je 30-6-2018 100% werken dan wordt op 1-7-2018 gerekend alsof je je hele carriere 100% hebt gewerkt.

 4. Erik en Judy de Willigen-Nijskens

  Mijn man en ik, allebei werkzaam bij de politie, zijn het helemaal eens met wat hierboven geschreven wordt.
  Wat bij de brandweer en ambulancedienst nodig is en kan, is bij ons, naar onze mening, minimaal net zo hard nodig en moet bij ons ook kunnen. Het wordt tijd wij wij eindelijk eens met zijn allen een hele grote vuist maken!!!

 5. Als 58 jarige diender, betrokken vakbondslid en voormalig OR en OC lid en OC voorzitter kan ik maar een advies geven.

  Deze levensfase regelen c.q. verlofspaarregeling gewoon afwijzen en wel massaal. Dit is een zeer slechtste sigaar uit de zeer slecht gevulde doos. TRAP ER NIET IN zou mijn advies zijn. Ik kan niet mee doen maar als ik onder de 45 jaar was zou ik dit slappe verhaal absoluut afwijzen. Sorry voor de goede bedoelingen van de vakbonden.

 6. Kan iemand mij voorrekenen wat er in deze regeling met budget neutraal wordt bedoeld. De huidige gelden die niet worden gebruikt worden niet meegerekend, althans dat heb ik zo begrepen. Omdat collega’s nu nog eerder kunnen stoppen, maken zij geen gebruik van de RPU regeling. De andere regelingen (sparen) worden massaal ook niet gebruikt, omdat telkens is gebleken dat de overheid onbetrouwbaar is. Als straks iedereen tot 67 of later moet werken, gaat wel iedereen, of in ieder geval meer collega’s, gebruik maken van de RPU regeling. Dat gaat dus meer kosten voor vadertje staat. Met een list wil men dit voorkomen! Of zie ik dat verkeerd? Ik ben 51. Ik weet niet wat ik moet kiezen. Er zijn nog te veel onzekerheden en punten die niet zijn uit onderhandeld. Het lijkt mij vooralsnog geen goede regeling, gemotiveerd door toekomstige bezuiniging. Ik begrijp niet waarom hier überhaupt over onderhandeld wordt. Er is weer geld beschikbaar, gebruik deze voor betere secundaire arbeidsvoorwaarden, dan willen collega’s niet eens eerder stoppen. Nu wordt er op veel collega’s roofbouw gepleegd, door hoge werkdruk, openstaande vacatures etc.. Dat is ook vanuit onze leiding en het ministerie geen goede investering.

 7. Hoe kunnen de bonden hiermee akkoord gaan?
  Onvoorstelbaar!
  Ik heb mijn buik onderhand vol van mooie praatjes en beloftes.
  Denk eens na…..50 weken eerder kunnen stoppen….wat een aanbod!
  Bonden ga doen waar je voor gekozen bent.

 8. Al vele jaren dragen wij de gevolgen van de grote bezuinigingsdrift van onze fijne werkgever. Al vele jaren zijn wij om diezelfde reden een sluitstuk van de begroting. Dat dienders daar al net zo veel jaren de gevolgen van dragen, behoeft geen betoog.
  Geen betaalde (over)uren, maar de zaak moest toch af. Nog maar even een nachtje doorhalen, anders was er geen voorgeleiding. Dat je dan hooguit twee uurtjes kon slapen, tja…. Dat je het thuisfront nauwelijks zag, dat hoorde er allemaal bij. We hadden en hebben immers hart voor de zaak. Dat onze fijne werkgever inmiddels bezig was het tapijt nog verder onder ons vandaan te trekken omwille van nog meer bezuinigingen, daar hadden we geen tijd en geen aandacht voor. Het werk ging immers voor.
  Nu zijn we een aantal jaren verder. In de tussentijd is er flink aan onze pensioenen geknabbeld (echt niet alleen de miljardendiefstal uit onze pensioenpot via de beruchte “uitnames” door de regering Lubbers) , maar zijn ook de meeste secundaire arbeidsvoorwaarden verdwenen. Niet meer met maximaal 60 met pensioen. Geen FLO of VUT meer. Wat er nog van over is, zoals “ouwelullendagen”, RPU en TBF wordt nu met één pennestreek in een vage verlofregeling weggepoetst. Een verlofregeling die ongetwijfeld nog “aangepast” zal worden in een volgende bezuinigingsgolf.
  Onze werkgever zit ook een beetje lastig. Er is nooit sprake geweest van enig personeelsbeleid qua leeftijd, dat kostte allemaal maar geld en ons bin zuunig, dus moeten we nu met z’n allen (veel…) langer doorwerken. Gemiddeld is dat ruim 7 tot 9 jaar voor de executieven, waar alle anderen “slechts” ruim 2 jaar langer door moeten. Dank je wel, voor al die onbetaalde extra uren die je werkte, het niet zien opgroeien van je kinderen, vele gemiste uren slaap en het zijn van de vuilnisman van onze maatschappij…..
  Dat onze fijne werkgever geen enkel respect heeft voor de niet aflatende inzet van haar politiemensen, was al geruime tijd duidelijk. Het begrip “slijtend beroep” is om die reden ook al langere tijd aan devaluatie onderhevig en zal binnenkort ongetwijfeld volledig verdwijnen. Onze fijne werkgever negeert alles dat haar geld kan kosten en blijft haar eigen fouten verhalen op haar loonslaafjes.
  Om die reden krijgt de politie nu ook deze sigaar uit eigen doos gepresenteerd. Wees er maar blij mee…..

  Ik heb gelukkig geen last van dit “fantastische” voorstel, ik val onder de categorie ouwe lullen die nog alleen maar 9+ jaartjes langer moet doorwerken en in ieder geval nog een RPU heeft om dat (voor een groot deel op eigen kosten..) een beetje te verzachten.
  Maar toch kan ik me boos maken om de inhalige en respectloze mentaliteit van onze fijne werkgever, die zich via dit voorstel weer eens manifesteert. Mijn advies aan de betrokken collega’s: verwijs dit voorstel en de schaperige regentenmentaliteit van onze fijne werkgever er achter waar het hoort: naar de prullenbak!

  p.s.:
  Ik verbaas me overigens niet meer over de rol van “onze” vakbonden in dit gebeuren. Die hebben al vele steken laten vallen, zoveel dat er m.i. geen sprake van toeval meer kan zijn. Op mijn slechtere momenten denk ik wel eens: “zou ook daar een “Giltaytje” worden uitgehaald”?

  1. Hallo JanB,

   Leuk je nog eens te “lezen” en alweer een realistisch betoog.
   Zelf heb ik nog geopteerd voor de 18-maandenregeling………vergeefs, maar dat was natuurlijk ook wel weer te verwachten bij deze werkgever.
   Deze nu voorgestelde regeling slaat naar mijn mening helemaal nergens op maar wat mij nog meer steekt is
   eigenlijk de ingenomenheid van de bonden om de leden dit voorstel voor te leggen. Simpel, die 50 weken in een gehele loopbaan afgezet met wat we nu hebben: Ik stem tegen! Niet voor mijzelf want ik zal er niets meer mee van doen hebben…….nog 8 maanden en dan gelukkig met pensioen.
   Ik wens de collegae heel veel strijdkracht. Zullen ze nog hard nodig hebben.

   1. @MF: ik had me ook aangemeld voor die 18 maanden regeling. Uiteraard werd ik ook afgewezen, want die regeling was alleen maar bestemd om een groep leidinggevenden “goedkoop” af te laten vloeien… Ik vermoed dat er ook grote druk vanuit de politiek is geweest om er geen nieuwe “belastingregeling” van te maken. Dienders doe je immers niets cadeau.
    De bonden riepen dat de afwijzing niet volgens de regels was gegaan en toen kwam er vrolijk nog een afwijzingsbrief van onze fijne werkgever die wel aan de regeltjes voldeed. En bedankt….
    “Smeltend vertrouwen”? Dat suggereert dat er bij jou nog enig vertrouwen in onze fijne werkgever is???

 9. Beste collega’s, ik ben nu 61, heb er 1-9-2017 vijfenveertig, 45, dienstjaren opzitten. Mag er nog 5,5 zien vol te houden. Ben de dupe van het afschaffen van de 40-jaar regeling ( 1-9-2012 FLO ), dupe van het eerst 60, toen 62, daarna 65 jaar zijn voor uittreden. IK MAAK straks, 50 jaar en 9 maanden, voordat ik mag uitzwaaien. Nou ja……uitzwaaien. ?????
  Wanneer nu eens gerechtigheid ???

 10. Onvoorstelbaar dat de bonden dit met droge ogen aan hun leden voorleggen!!!
  Verder zijn er zeker twee zaken sluipenderwijs na de CAO veranderd:
  – de 1% langer werken zou gefaseerd beëindigd worden; dat is wat anders dan wat nu wordt voorgesteld;
  – iedereen die tijdens het afsluiten van de CAO in dienst was, kon kiezen. De nieuwe regeling zou onvoorwaardelijk gaan gelden voor iedereen die ná de introductie in dienst zou komen; voor de rest zou een overgangsregeling gaan gelden.
  Kortom, de LFU is een gedrocht en zou (vooral door de jongeren) massaal afgewezen moeten worden.

 11. Vorige week de voorlichting bijgewoond in Maastricht. Toch wel geschrokken, abnormaal wat een regeling. Accepteren de bonden zo’n afgescheepte regeling?

  Nu ben ik 29 jaar met 9 dienstjaren. Aan het einde van mijn latijn heb ik 47 jaar gewerkt. HOO NEE STOP! Dat is de situatie nu, want wie zegt dat de pensioenleeftijd niet nog verder omhoog gaat. Daar is helemaal geen rekening mee gehouden binnen deze regeling.

  Iedere collega beneden 44 jaar moet zich realiseren dat deze regeling hem al vandaag aan gaat en niet ‘straks’. Zeg daarom hard NEE tegen deze regeling.
  Vakbonden zet je niet alleen in voor de oude diender maar ook voor de jonge diender!

  1. @ Ralph:
   ik ben het grotendeels met je reactie eens.
   Waar ik meer moeite mee heb is je suggestie dat de bonden zich alleen voor de oudere dienders zouden hebben ingezet. De oudere groep is, vlak voordat we de vele jaren lang gehanteerde pensioendatum zouden bereiken, net zo hard met een kluitje in het riet gestuurd. De ouderen resteert hooguit een grotendeels zelf betaalde en gefinancierde RPU en verder voor ons allemaal de grootste sigaar uit eigen doos: het flexpensioen. Maar wij kunnen niets meer opbouwen (jullie hopelijk nog wel) en vergis je niet: ook de meesten van ons (velen zijn heel jong bij dit bedrijf begonnen) gaan dicht in de buurt komen van 50 gewerkte jaren.
   Misschien wordt het hoog tijd dat we ons realiseren dat er niet zo veel verschil zit in de manier waarop onze fijne werkgever jong en oud behandelt, namelijk altijd als “ass end” en altijd zonder respect voor wat we doen en wat dat met ons doet……
   Op die manier kan men ons dan niet meer uit elkaar spelen, zoals de afgelopen jaren steeds weer is geprobeerd. Laten we nu de rijen sluiten en met z’n allen onze fijne werkgever duidelijk maken dat er een fatsoenlijke regeling uit moet komen, die wél recht doet aan ons werk en aan ons. Als het even kan met een fatsoenlijke (bonds?)vertegenwoordiging, maar alleen als die onze belangen écht gaat behartigen…..

 12. Als vrouw van een politieman die al meer dan 35 dienstjaren heeft sta ik hier volledig achter!
  Ik heb mijn man door de lichamelijke en geestelijke aanslagen die de revue gepasseerd zijn in dienst van de politie zien veranderen. Fysiek vooral . Dat is de tol van enthousiast en loyaal zijn in naast het ‘gewone’ werk, de ME en de AE .Daarnaast, en laten we dat echt niet onderschatten, de onregelmatige diensten. Die hebben een impact op de fysieke en psychische vermogens van mensen. Hij is nog geen zestig en mijn grootste angst is dat hij fysiek zijn pensioen niet eens gaat halen. Net als de velen dit nu al niet gehaald hebben….

 13. Allereerst wil ik graag mijn felicitaties uitspreken voor de oprichting van dit Platform. Hulde. Dit laatste aanbod van de zijde van de werkgever is inderdaad de zoveelste Sigaar ………! Dat de bonden überhaupt met dit voorstel naar hun achterban gaan zegt al genoeg. Ik zie afgelopen week Han Busker als FNV leider op televisie krachtige woorden spreken! Waar staan onze bonden in dit proces en waar zijn onze vakbondsleiders?

 14. Dit alles lijkt een hele angstige droom. Inmiddels 42 jaar in dienst bij de politie, waarbij in het verleden(1975) was afgesproken dat je met 40 dienstjaren, de dienst mocht verlaten met de VUT of later FLO. Een pennenstreek en het was weg. Je hebt er maar mee te dealen. En wat doen de bonden ??
  Echter onze hoge bazen, die rijkelijk hun zakken vullen boven de “Balkenende norm” (dit jaar weer meer als voorgaande jaren) , kunnen gewoon doorgaan met graaien omdat dit “zo in hun CAO staat”. En hoe zat het ook al weer met de CAO van het werkvolk ? Die kan elke minuut worden aangepast.
  Werkelijk te ziek voor woorden. Wat een onbetrouwbare werkgever. Ik kijk uit naar de dag dat ik de deur achter mij dicht kan gooien (en niet om het werk, maar om de mentaliteit) Ook ik hoop nog van mijn kinderen en kleinkinderen te kunnen genieten en nog wat vrijetijd te kunnen besteden met mijn echtgenote.
  Als ik echter de laatste tijd de overlijdensberichten van veel te jonge collega’s zie,
  bekruipt mij de angst, dat ik vandaag of morgen de laatste adem uitblaas op het werk. En dat wens ik niemand toe.
  Organisatie word toch eens wakker !!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Er gaan geruchten dat inmiddels al zo’n 400 commissarissen met volle betaling thuis zitten. Men wilde niet verder met deze groep na de reorganisatie. Ze pasten kennelijk niet in het nieuwe “old boys netwerk”. Een aantal van hen krijgt trouwens een -ahem- redelijk bovenmodale vergoeding, zoals we kort geleden nog konden lezen. Nog een groep leidinggevenden is inmiddels vertrokken dank zij die fraaie, ongetwijfeld voor dat doel opgezette, 18 maanden regeling. Dat kost allemaal uiteraard wel wat geld…..
  Gelijktijdig wil onze nieuwe hoogste baas meer hoog-opgeleiden aannemen, waardoor men voorlopig minder nieuwe mensen kan binnenhalen vanwege de loonkosten.
  Wat ook nog meespeelt is dat het korps meer wil bezuinigen op die loonkosten, met name overwerk, piket en onregelmatigheid, maar ook minder geld wil uitgeven aan boetes voor overtreding van de ATW. Dat kost natuurlijk aardig wat capaciteit, zeker in een tijd waarin men minder nieuwe mensen wil aannemen.

  Het komt onze korpsleiding dus, net zoals onze hh politici, prima uit dat de oudjes nog een paar jaar langer als vulling kunnen dienen.

  Dus ach, dat er misschien wat meer dienders “on the job” overlijden, dat het een stukje onveiliger wordt op straat (ook voor de jongere dienders..) door fysiek wat minder vaardige oudjes, dat alle eerdere afspraken zijn geschonden, dat dient allemaal een groter doel…..

 16. Weer een sigaar uit eigen doos. Nou ja, eigen doos? hebben we nog wel een eigen doos. Volgens mij hebben we alles de laatste paar jaar al weggegeven.
  IK hoor nog bij de categorie die waarschijnlijk nog door de levensloop iets eerder, (bijna ander half jaar misschien) kan stoppen maar moet dat dan wel gedaan hebben voor 1 januari 2022. Ik hoop dat het ABP daarna mee wil werken en dat het financieel dan ook kan. Dit alles dankzij de overheid en de goedgevigheid van de bonden. Op het moment dat ik met pensioen ga ben ik dan 65 1/2 jaar. Dat is dus vijf en een half jaar later dan wat mij bij indiensttreding is voorgespiegeld.
  Maar ik hoef me dan ook niet meer druk te maken over de nieuwe regeling. Ik kan namelijk niet meer later stoppen.
  Maar goed, misschien moeten we het Canadese voorbeeld uit het verleden maar eens volgen.
  Volgens mij hebben ze daar toen een soortgelijk probleem tussen politiepersoneel en overheid opgelost met een nieuwe ziekte. Deze duurde volgens mij iets van een paar dagen en iedereen bij de politie was er die paar dagen zo ziek dat ze niet konden werken. Men moest toen zelfs het leger inzetten voor de politietaken. Noem het maar een “blauwe griep”.
  Dit heeft maar even geduurd en daarna ging de overheid overstag. Men zag toen ineens de waarde van de politie in.
  Ze zeggen wel eens “goed voorbeeld doet goed volgen”. Misschien moet hier maar eens op worden ingezet.
  Nee, niet door de bonden want die hebben alles al weggegeven, misschien een enkele daar gelaten. Nee, gewoon van binnen uit, van onder af.

 17. In concreto stel ik mij toch een aantal vragen over het onafhankelijk functioneren van de politiebonden. Waarom zijn zij akkoord gegaan met een regeling waar vooral weer budgetneutraal mee omgesprongen moet worden. We weten allemaal dat budgetneutraal in werkelijkheid een bezuiniging betekent. Ik heb de bijeenkomst gevolgd in Zoetermeer en daar werd door een vakbondsvoorzitter nogal populair gedaan over het behaalde akkoord m.b.t. LFU regeling.Hij zou nu meer solide zijn als alle andere regelingen. Waaruit blijkt dat, het verleden heeft geleerd dat de overheid elk contract eenzijdig kan opzeggen, waarom deze dan niet? Kom niet met flauwekul aan dat deze nu meer gedekt is.
  Waarom hebben de bonden dit akkoord, waarover zij zeggen zo te hebben gevochten, dit geaccepteerd? Men een klein beetje gezond verstand had men kunnen weten dat de achterban hier niet mee akkoord is/gaat. En waarom mogen alleen leden van een vakbond stemmen en anderen niet? Veel collega’s voelen zich hopeloos in de steek gelaten door de bonden. Zeker na de spelregels veranderingen in de de LFNP (re)organisatie.
  Ik vraag mij dan ook af waarom de bonden nog zo’n grote broek aan trekken en meer nog, wat gebeurt er als er meer collega’s niet lid zijn dan wel. Kunnen we dan een alternatieve stroming op gang brengen die de bonden nog verder decimeert? Ik ben van mening dat de bonden ( op een uitzondering na natuurlijk) niet meer de stem van de werkvloer verkondigt, maar meekletst met de top en de politiek. Ik heb er wel een beetje genoeg van!

 18. Heel blij met het platform. Alle uitspraken en reacties zijn me uit het hart gegrepen.
  Aan de andere kant is het ook echter zeer verontrustend. Het blijkt namelijk in veel gevallen dat het vertrouwen in de vakbonden (zeer) ver te zoeken is. Het lijkt wel of bij de vakbonden het “Polderen” tot kunst is verheven. Ben inmiddels bijna 30 jaar in dienst van de Politie en gedurende al die tijd lid van de ACP. Ik vind echter bij de bond(en) niet meer wat ik zoek. Het is me te halfbakken. Ik wil nu wel eens de dreun van die vuist op tafel horen. Wat mij betreft mag het veel harder. De baas zit na weer een overleg, met koffie en koekjes uiteraard, besmuikt te lachen. Zo die zijn weer tevreden met een kluitje het riet in gestuurd. Veeg zo’n flut voorstel eens zonder het te lezen zo van tafel, met de mededeling dat ze maar eens met iets serieus aan moeten komen. Laat je niet inpakken bonden. Deze bazen zijn allang geen vrienden meer, laat staan partners. Jullie zijn er voor óns, niét voor de werkgever. De bonden worden door óns betaald en het lijkt wel of vooral de werkgever profijt van de bonden heeft.

 19. Onbegrijpelijk dat de bonden met onze werkgever overeen zijn gekomen om de LFU toch maar in te gaan voeren!
  Wat heeft een ledenraadpleging dan nog voor zin???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *