Meteen naar de inhoud

Open brief aan Mark Rutte

Als platform hebben we een open brief geschreven aan Mark Rutte. Klik hier om de open brief aan Mark Rutte (verder) te lezen

4 reacties op “Open brief aan Mark Rutte”

  1. Keurige brief, die prima (opnieuw) verwoordt wat er in en om politieland speelt.

    Waar ik me, naast de genoemde zaken, ook zorgen om maak is dat, als er al actie wordt ondernomen om de uitstroom op te vangen, dat met een volstrekt verkeerde insteek gebeurt. Opleidingen worden verkort, politiemensen worden met lagere competentie-eisen en in lagere schalen aangenomen en er worden “gespecialiseerde” politiemensen aangenomen met slechts op de specialisatie gerichte opleidingen. De keuze is duidelijk: kwantiteit in plaats van kwaliteit. Dat legt alleen maar meer druk op de mensen in de “staande organisatie” en betekent voor de burger dat er nog minder op de politie kan worden gerekend. Dit is ook in lijnrechte tegenspraak met de roep om “meer kwaliteit” die onze korpschef nog maar kort geleden ventileerde.
    Kennelijk realiseert onze werkgever zich, met de korpsleiding, nu dat het inmiddels al 5 over 12 is geworden. Waarom dat nu pas gebeurt, terwijl de problematiek zich al vele jaren geleden aankondigde is mij (en ongetwijfeld velen met mij) een raadsel. Dat raadsel wordt alleen maar groter als je beseft dat er, door het opschuiven van de pensioenleeftijd met maar liefst minimaal 7 jaar, nog enige ruimte was ontstaan om de uitstroom adequaat op te vangen. Helaas gebeurde er al die jaren…niets. Mogelijk heeft het grote navelstaren in de jaren van de landelijke reorganisatie daar iets mee te maken, maar dat is hooguit een verklaring, geen excuus.
    Waarom de individuele politieman/vrouw nu (alweer…) de rekening moet betalen voor politiek wanbeleid en een totaal gebrek aan sturing vanuit de korpsleiding is mij een nog groter raadsel. Het lijkt me de hoogste tijd dat de verantwoordelijken voor dit échec ter verantwoording worden geroepen. Helaas betekent het in de praktijk dat de slagers ( de politiek maar ook de korpsleiding) hun eigen vlees mogen gaan keuren….

  2. Duidelijk dat ook politicus een zwaar beroep is. Het is veel luisteren en praten maar ook handelen als dat nodig is. Ook in zeer moeilijke omstandigheden.
    Dames en heren kom nu eens eindelijk tot actie zodat de minister voldoende geld beschikbaar kan stellen om eindelijk de keihard noodzakelijke maatregelen te nemen. Voor een ieders veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *