Meteen naar de inhoud

POLITIEAGENT TOT MAX 62 JAAR

  • door

In de afgelopen jaren hebben wij al enkele malen bij diverse gremia (ook bij de politiek) per brief maar ook tijdens overleggen, aandacht gevraagd voor het feit dat de FLO-leeftijd (Functioneel Leeftijdsontslag) voor politieagenten is verschoven van 60 naar 67 jaar. Kennelijk heeft iemand bedacht dat de werkzaamheden van de politieagent plotseling niet meer vallen onder verzwarende werkomstandigheden, zoals dat bij andere beroepsgroepen zoals brandweer, ambulance en defensie wel het geval is.

Tot heden zijn onze verzoeken om aandacht daarvoor zonder resultaat gebleven en schijnt “men” het normaal te vinden dat de agent tot 67 jaar en 3 maanden achter criminelen aan moet rennen en bijvoorbeeld over schuttingen moet klimmen, liefst nog wat sneller dan die crimineel. Dat gaat niet meer! Ons vak wordt nogal eens vergeleken met topsport. De meeste topsporters stoppen echter al wanneer zij de leeftijd van 40 jaar nog niet eens hebben bereikt. Zij zijn dan namelijk geen partij meer voor hun opponenten. Datzelfde geldt voor de politieagent in fysieke zin.

Wij zijn het beu om steeds het offer te zijn van jarenlang onjuist personeelsbeleid, wanneer het gaat om tijdige instroom van nieuw personeel. Terwijl men al jaren wist dat er binnen nu en afzienbare tijd duizenden collega’s in verband met hun leeftijd de organisatie verlaten, keek de politiek weg en werd er ordinair bezuinigd op de politieorganisatie ook bij werving, selectie en opleiding. Stug bleef men volhouden dat het om efficiency ging. Het geeft aan dat de politieke werkelijkheid veraf staat van de werkelijkheid op de “werkvloer”.

Bent u / ben jij het ook zat?

Ga dan via onderstaande link naar de petitie die in januari 2017 in de 2e Kamer aangeboden zal worden aan de commissie van Veiligheid en Justitie.

http://www.petities24.com/politieagent_tot_max_62_jaar

(In de browser Google Chrome werkt de link het best)

Alvast dank!

Met vriendelijke groet,
namens het Platform Bezorgde Dienders,

Dolf Mauritz
(voorzitter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *