Meteen naar de inhoud

“BESCHAMEND……….”

  • door

“Beschamend”………..
Zo noemde minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid de prominente rol van Nederland in de productie van xtc en speed. Een typering die o.a. wordt gebruikt wanneer het een bende is geworden, als gevolg van het feit dat “verantwoordelijken” en er een potje van gemaakt hebben. En wanneer wij kijken naar onze politieorganisatie dan krijgen we sterk de indruk dát ze er een puinhoop van gemaakt hebben!

En beschamend is zacht uitgedrukt, wanneer we bedenken dat in de achterliggende decennia zowel de politici als de “managers” van de politieorganisatie, vanaf de werkvloer en vanuit de maatschappij signalen ontvingen, die erop duidden dat het niet goed ging met o.a. de sterkte van de politieorganisatie.

Die signalen werden structureel keihard genegeerd of er werd op verlakkerijachtige wijze de indruk gegeven dat men er aandacht voor had, of dat het niet zo’n vaart liep.

Veiligheid van politiemensen en burgers werd ondergeschikt aan het “huishoudboekje”. Reden waarom Nederland een prominente rol kon vervullen in de (drugs)criminaliteit.

Er was geld nodig voor andere zaken en de politieorganisatie waar het barstte van de loyaliteit, werd een gemakkelijke melkkoe waarvan men dacht dat die onbeperkt melk zou blijven geven. Die koe is inmiddels al verworden tot een karkas en zelfs nu wordt zij nog gemolken.

Tja en nu lijkt het moment aangebroken dat de “verantwoordelijken” gaan inzien dat het een grote puinhoop is en dat het spannend gaat worden. Maar wanneer zij daar vanaf de werkvloer mee geconfronteerd worden dan wordt er ondanks de ernst van de situatie, zelfs nu nog de indruk gewekt dat het allemaal wel meevalt.

Het doet denken aan de Titanic. Er wordt aangegeven dat het niet goed gaat, maar op verzoek van het management speelt het orkest gewoon door, om vooral geen paniek te zaaien. Ondertussen worden de signalen dat hij binnen afzienbare tijd naar de bodem gaat steeds duidelijker…………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *