Meteen naar de inhoud

Manifest m.b.t. geweld tegen hulpverleners

Geachte lezer,

Hierbij voldoen wij als Platform Bezorgde Dienders graag aan het verzoek van onze collega Peter van Zalen van de eenheid Zeeland-West-Brabant, om onderstaand bericht onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen. De inhoud spreekt voor zich.

 

 

Beste collega’s,

Ter informatie:

Samen met de inbreng  van collega’s, Boa’s, juristen, ambulancemedewerkers en een aantal burgers, is er door mij een manifest en bijhorende petitie geschreven. De petitie is klaar en sinds kort te ondertekenen.

De petitie gaat over de wens om te komen tot de invoer van minimumstraffen bij geweldszaken. Met name bij geweld tegen mensen die werken in het publieke domein zoals bijvoorbeeld, politieagenten, Boa’s, leraren, ambulance- en andere zorgmedewerkers, brandweerpersoneel, verkeersregelaars, toezichthouders en anderen. De stelling is, dat men bij geweld tegen mensen die werkzaam zijn in de publieke sector, minimaal vier weken in hechtenis gaat (om eens even goed na te denken). Daarvoor zijn aanpassingen in het Wetboek van Strafrecht nodig.

De petitie kan gezien worden als een bouwsteen in de strijd tegen het toenemende geweld in de maatschappij.

Ga naar de petities.nl om je steun te betuigen. Vergeet niet om je handtekening te bevestigen via de link in de mail die je van petities.nl ontvangt. En verspreidt deze boodschap svp massaal onder je contacten (werk en prive)

https://petities.nl/petitions/minimumstraffen-bij-geweld-tegen-beroepen-met-publieke-taken/edit?locale=nl

In de petitie zit overigens een link naar het bijbehorende manifest.

De Nationale Korpsleiding is op de hoogte van deze actie.

Alvast bedankt voor je steun,

Vriendelijke groet,
Peter van Zalen

Wijkagent Haventeam
Eenheid Zeeland-West-Brabant

06-13647478

2 reacties op “Manifest m.b.t. geweld tegen hulpverleners”

  1. Het geweld tegen onze hulpverleners móet stoppen. Bij geweld een afkoelperiode toepassen van vier weken heeft mijn steun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *